Vietile Maestrilor Inaltati – Partea 1

01/06/2006
Svit.ro

“Multi oameni afirma ca sunt fii ai lui Dumnezeu si ca poseda toate cele ale Tatalui. Ei dispun de acestea, intr-adevar, dar afirmatia lor nu se traduce in fapte mai inainte ca ei sa fi avut curajul de a face pasul urmator si de a considera ei insisi ca fiind Dumnezeu, uniti cu tot ceea ce inseamna Dumnezeu. Abia atunci se poate spune ca au reusit.
Facand aceasta afirmatie, el trebuie sa stie ca acesta este un adevar, fara a se mai infricosa de tot ceea ce a fost inainte, fara superstitii, fara intentii ascunse. El trebuie sa afirme si sa stie ca este cu totul cufundat in Dumnezeu, contopit in el, ca este Iubire, Intelepciune, Inteligenta, ca este Substanta, ca el este fiecare atribut al lui Dumnezeu Tatal, Sursa si Principiu. El trebuie sa accepte toate acestea cu toata smerenia. Atunci el il reprezinta cu adevarat pe Dumnezeu.
Printr-un astfel de om, toate atributele lui Dumnezeu se revarsa asupra intregii omeniri si numai prin asemenea oameni se poate exprima Dumnezeu. Cand cineva s-a contopit cu Dumnezeu, nimic nu-i mai este imposibil. Nu numai ca poseda tot ceea ce poseda Tatal, dar este tot ceea ce este Tatal. El este omul-Crist, Cristul lui Dumnezeu si Dumnezeu reuniti in Unul. Intregul Spirit vesnic, in activitatea lui creatoare.”

Vietile Maestrilor Inaltati

Tags: Svit.ro,